Låt barnen ta över SVT Debatt!

I-landsproblem
Är det bara jag som vill att barn ska ta över SVT Debatt?
 
Förra veckans SVT Debatt var som att se en date rape in action. Killen har fått i tjejen nog med sprit i baren och försöker jäktat få ut sina kläder från garderoben innan hon smäller av... utan att tänka på om det är rätt eller inte. Scoop-kåtare kan ingen vara.
 
De flesta av er har säkert hört talas om "Twitterstormen"om hur de förra veckan fullkomligt havererade moraliskt i sitt inslag om Haddile.
Det snackades ju även mycket om hur stolpskotten i direktsändning försökte ringa till Haddiles mamma i Algeriet FYRA gånger.
 
Pricken över i:et är nog att de lyckades med konststycket att få en man som påstår sig ha tagit hand om Haddile och hennes mamma när hon föddes (och som en gång var häktad och Hadille omhändertogs pga undernäring och blödningar i hjärnan) att högt läsa upp telefonnumret till hennes jobb också.
 
Wow. Allt det där är under all kritik och bättre människor än mig har tagit upp det där så jag tar upp en annan grej istället...
 
Jag ska hänvisa till ett citat jag inte hittar källan till så ta det jag säger med en nypa salt. Jag får göra det för jag har ingen journalistisk integritet pga är ingen journalist. Men jag har för mig att Belinda Olsson (eller nån annan från Debatt?) har sagt att "det blir lätt skrikigt i en het debatt" och, jag refererar: "att det därför kan hända lite oplanerade saker som får en direktsändning att... haverera".
 
Men jag har ett tips på hur ni kan fixa DET problemet! Låt inte den som skriker högst eller vars merit är att bli utröstad ur Robinson två gånger få ordet. Låt den som faktiskt har den största insynen få tala. Inför handuppräckning. Ni vet, det som våra skolbarn får lära sig det - av oss vuxna - för att "det är så man gör så alla får en chans att prata"? BARN kan det! Här har jag tillochmed ett bevis och en källa - förra veckans avsnitt av SVT Debatt:
 
I ett annat inslag, innan Haddile-inslaget, så snackade man om "Barnidrott - lek eller allvar?" med Robinson-Leif, Magnus Hedman samt Jelena Leppänen och hennes dotter. Där såg vi hur de vuxna käbblade och tog ordet av varandra medan Belinda Olsson lekte dörrvakt på Spy Bar och lät den med mest Hänt Extra-utstrålning få tala. Samtidigt som Jelena Leppänens idrottsutövande dotter satt tyst med handen i luften och väntar på att få ordet...
...och väntar...
...och väntar... medan hennes mamma får ordet...
...medan alla andra får ordet och säger vad som är bäst för idrottande barn...
Hon väntar och väntar...
...och väntar. Hon får lyssna på hur Christian Olsson peakade som vuxen vilket var då han var i den åldern då Jelenas dotter kommer få ordet i Debatt. Jelena får tillochmed ordet en vända till men dottern sitter där i 11 (ELVA!) minuter med handen artigt i luften... tills inslaget är över.
 
Debatt lyckades verkligen lära henne att i en debatt så måste du skrika högst och handuppräckning är för idioter. Det hjälper även om du blir en rikskänd föredetting som shoppar horor och snortar lite kola eller bli känd som byfåne på en öde ö.
 
 
Det kan inte bara vara jag som vill att barn ska ta över Debatt...
 
 

 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin