Dagens God Afton: Rihannas spännande liv

Dagens God Afton
Från dagens Aftonbladet.se:


"Ibland blir Rihanna lite trött. Då vilar hon."
 
Stor journalistik här. Jag vill ha min stund och mitt dyk tillbaka, Aftonbladet. Den här typen av spännande liv hittar vi även inom äldrevården och jag skulle hellre vilja se era journalisters spendera lite tid på att besöka dem. Vill jag se Rihannas twitterbilder så är jag säker på att jag kan hitta dom... någonstans på internet. Jag får bildgoogla "Rihanna Twitter" och se vad som kommer fram.
 
Eller så har ni hittat något stort här! Ja! Jag ska genast starta en hemsida som heter "CelebsNapping.com/woopwoop".
 

 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter


Follow on Bloglovin

Aftonbladet, Rihanna;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Actionfilmsposer jag tröttnat på - Del 3

I-landsproblem
Ja, då var det dags igen! Milla, den okrönta drottningen av horribla actionposer, är tillbaka i en ny film i Resident Evil-serien som pissar på sina fans (tur jag inte är en av dem) med ett manus som mest liknar en sås som skärt sig och extremt fånig action med poser hämtade ur förtexterna till valfri säsong av Top Model. I skrivandets stund har inte filmen haft premiär än - bara några klipp och några trailers har släppts:
 
Nå. Än så länge har jag inte sett skymten av "Gå ner på ett knä - paus - titta upp"-posen jag tog upp i Actionfilmsposer jag tröttnat på - Del 1 men det känns som att trailern är vad som är kvar av filmen då man klippt bort alla såna eftersom Milla ääälskar den posen. Speciellt efter att hon fått göra sin trademark-pose: "Jesus Milla-skuttet" som jag gick in på i Actionfilmsposer jag tröttnat på - Del 2. Finns faktiskt inte något sånt HELLER i trailern men det finns tecken på att vi kommer få se det:

Jepp. Hon kommer garanterat hoppa ner för det där huset.
 
Lite mer "Milla leker Jesus"poser hintas i ett bakom kulisserna-reportage där vi ser Milla byta upp sig från att ligga i luften till att ligga i vatten som om hon var Jason Bourne:

Klassisk Milla.
 
 
Däremot så innehåller trailern och de klipp jag sett en ny pose jag inte gillar. Posen är inte ny och jag har alltid hatat den men den är ny i den här bloggen:
 
 
 
Den lodräta 360-sparken!
För när slagsmålet blir för intensivt så har nöden ingen lag och du bara måste ta till en spark som är överdrivet komplicerad och ser ut som du/din stunthen hänger i vajrar. Du ska HELST använda den medan du håller i andra vapen som skulle varit snabbare och smidigare men du gör den ändå för att du älskar posen.
 
Exempel:

Jo, den här bilden är filmad från sidan, de ligger inte på ett toalettgolv och krålar.
Men här ser vi Milla snurrar runt, sparka personen framför sig i hakan...
...för att sedan lätt som en plätt landa på fötterna. Helst ska varvet runt gå lite långsammare än det tar för den som blir sparkad att landa så det ser spektakulärt/"hänga i linor är ballt" ut.
 
Vi tar det igen. Ca 20 sekunder senare, från SAMMA SCEN - så ni verkligen ska kunna känna igen er:
Milla attackeras av två män som bestämt sig för att inte röra sig så snabbt så hon hoppar upp baklänges som om hon tänkt höjdhoppsfloppa över världsrekordet utan att ta sats och...
...sparkar mannen framför sig i hakan. Men medan hon ändå hänger däruppe så...
...kan hon lika gärna sparka den andra i huvudet.
 
Hänger ni med? Bra. För nu kommer överkursen och då vill jag först lära er en TILL actionpose jag hatar!
 
 
 
Kan inte hålla i vapen
...vilket kanske inte låter som en pose men i händerna på rätt filmskapare och Milla så kan det bli en egen konstart. Vi stannar kvar i scenen i den onödigt långa vita korridoren som inte kan fylla någon som helst vettig funktion.
 
Milla är i knipa! Hon måste ladda om sin pistol som hon ändå inte använder då hon tycker det är lättare med den lodräta 360-sparken och svinga med en cool kedja som man bara måste ha när man slåss mot artiga zombies (?) snällt låter henne ta dem en och en. Men en av dem är inte lika snäll och viftar sin arm så hon tappar hennes magasin och...

...hon tappar den tydligen uppåt i luften. Och Milla tittar på den som om Patrik Swayze i Ghost just uppenbarat sig för henne. Eller Jesus.
Magasinet flyger HÖGT upp i luften innan det vänder ner igen och...
...nähe? Det fortsätter uppåt så Milla måste fortsätta slåss mot de artiga zombisarna.
 
Hur länge är magasinet uppe i luften? Tja, det är svårbedömt då klippet lagts ut på internet för att locka publik så i den färdiga filmen är det kanske längre men i klippet som det är nu så är det där uppe i 15 sekunder. Under den tiden hinner hon spöa att par andra zombies - bland annat ta ut det tomma magasinet ur pistolen, kasta upp det i luften och sparka iväg det i ansiktet på en zombie innan hon lungt...
...tar det första magasinet när det väl bestämt sig för att komma ner.
 
 
Hänger ni med fortfarande? Jag tror er inte så här kommer en repetition!
 
I det här exemplet, från samma film, från ytterligare en av de få scenerna de släppt för att locka publik ser vi nån annan tjej göra en "Den lodrätta 360-sparken" på Milla så hon kan göra sin "Kan inte hålla i vapnet"!

Den här tjejen behöver dock stå på en hand när hon gör sin "Den lodrätta 360-sparken" och sparka vapnet ur Millas hand (varför har hon ens vapen?) men...
...hon landar lätt på fötterna...
...och fångar vapnet.
 
Jag ser att det är en av er där längst bak i klassrummet som fortfarande inte är säker på hur det här fungerar. Så, återigen: samma film men annat klipp som ska visa vilken cool film det är med massor av originell action:

Milla, längst till höger i bild, har två enorma automatpistoler som hon pepprar mot ytterligare en annan tjej i filmen så tjejen har inget annat val än att hoppa undan från kulorna...
...eller rättare sagt MOT kulorna och med "Den lodrätta 360-sparken" slår världsrekord i både höjd- och längdhopp. Tjejen kan alltså undkomma automateld i luften så hon behöver inte använda den här sparken för att ta ner Milla då hon hellre kan...
...avsluta hoppet med att sparka bort BÅDA pistolerna ur Millas händer. SERIÖST, varför har hon vapen?!
 
Varför inte bara sparka Milla i huvudet direkt? Jo, för då skulle hon inte senare kunna...
Fucka den här filmen, alltså - jag ger upp.
 
 
 
Tidigare inlägg:
 
 

 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter


Follow on Bloglovin

Actionfilm, Milla Jovovich, Pose, Resident Evil, Retribution;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Hela jävla Umeås Filmfestival Move

I-landsproblem


För några dagar sedan skrev om Move och hur jag känner att de saknade marknadsföring och ja:, det är fortfarande ingen som vet vad "Move" är så här är en kort sammanfattning:
 
Det är ett samlingsnamn för 4 olika saker som ska rymmas under Folkets Bios tak i Oktober:
  • BRANSCHDAGAR där jeppar som jobbar med film träffas... så det har inget att göra med dig som bara vill ha en filmfestival och se film. Det behöver inte marknadsföras då de branchdagarna berör är inbjudna av arrangörerna.
  • VAFF (Västerbottens AmatörFilm Festival) som jag grundade 1995 är vad det låter som; amatörfilmare från länet har anmält filmer som visas GRATIS (sista anmälningsdag IDAG!). VAFF marknadsför sig själv genom att på ett tidigt stadie nå ut till skolor och filmare i jakten på amatörfilmer, sen sprids ordet via filmarnas vänner och familjer.
  • Tjugo5 som också lider av ett dåligt namn är en skolbiofestival där skolor bokar in sina elever för att se film och jag vet faktiskt inte om henom på gatan kan boka biljett till de visningarna (borde gå) men Tjugo5 marknadsför sig själv.
  • FILMFESTIVALEN där vi får se ett gäng sköna filmer som du aldrig skulle kunna få se på bio annars nu när vi lever i SF Bios terrorvälde. Som bioland är vi typ mer manipulerade än Kim Jong Uns befolkning så det är skönt att se att det finns annat. Här finns det ingen marknadsföring... typ.
Problemet är, i mina ögon, att när man ska nå ut med budskapet "vi har en ny filmfestival i stan!" så drunknar det i all information om ALLT annat på festivalen... som redan har sin publik och marknadsför sig själv. Slår vad om att jag tappade minst hälften av er läsare innan ni kom hit för att ni inte orkade läsa igenom alla andra grejer som Move måste visa upp.
 
Ser ni problemet?
 

 
 
Umeå vill ha en filmfestival. Men att dränka det under namnet "Move" hjälper inte. Så... hur kan de nå ut till folk så de vet att det faktiskt finns en, om liten, filmfestival i stan igen? Move är ett beställningsjobb från Umeå Kommun som vill ha en filmfestival i Umeå men tvingas bunta ihop det med massa andra saker som redan finns på de flesta stora festivalerna utan att de behöver kalla sig nåt korkat som får en att tro att det handlar om motion.
 
Sen gillar inte Kulturhuvudstadsåret 2014 att man kallar det "filmfestival" eftersom de vill att 2014 så ska vi få tillbaka den "riktiga" festivalen. Jag kan tycka att det är korkat ifall det leder till att ingen hittar den nu lilla filmfestival vi har för vem vill satsa pengar på den riktiga om Move inte drar folk till visningarna?
 
Vad sägs om att vi hjälper till där Move inte kan? Vad sägs om vi Umeåbor med omnejd börjar kalla det "Umeås Filmfestival"? Vi kan fortfarande kalla hela tillställningen "Move" som ett "hen"-namn som rymmer lite allt möjligt men när vi snackar om att gå och se film säger vi "jag ska på Umeås filmfestival", alternativt "Move, Umeås filmfestival".
 
Gå med i Moves Facebooksida HÄR och varje gång det dyker upp något ni gillar så dela det och/eller kommentera det. Shit, ifall ni ser något som verkar suga så säg det också! Ett "Umeås filmfestival hatar barn" är bättre än en skitlång programförklaring om att Move är skolbiobranchdagaramatörfilmfestivalmedfilmochseminarierochdethandlaromrörligbild.
 
Ni kan börja sprida att kortfilmen Herr Nyfikenheten och Katten som jag skrivit ska visas - efter att den varit och tävlat på Encounters – Short film and animation festival den 18-23 september i Bristol i den skönaste kategorin någonsin: "All Things Decay". Känns som om Cradle of Filth ska agera prisutdelare. Så går det när jag försöker skriva barnfilm...
 

Herr Nyfikenheten och Katten -teaser from HannaSofia on Vimeo.

 

 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Dagens God Afton: Oh la la

Dagens God Afton
Från dagens Aftonbladet.se:


"Oh la la." Ja, jag håller med. Men är det verkligen det första man behöver skriva då man visar tre politiskt intresserade kvinnor? Visst, de är inbjudna på republikanernas konvent för att de är kända och bla bla bla men... "Oh la la"?

Jag blir inte bara lite besviken på Carina Bergfeldt för den formuleringen. I texten nämns det även att Foo Fighters ska spela. Inget "oh la la" där? Vad gör DOM där?! Visst, jag tycker Grohl är het som fan och då är jag tragiskt straight men vad har de egentligen att tillföra på ett patriotiskt amerikanskt politiskt... ah. Jag glömde:
 
Nevermind.

Det nämns även i förbifarten att gamla desperata husfrun Eva Longoria ska snacka också (oh la la) men inte ett ord om att hon varit politisk aktiv, invald som en av ordförandena i Obamas valkampanj, framgångsrik företagare (typ, Blondinbella)... Nu har jag ingen koll men kanske Scarlett Johansson, Natalie Portman och vad-hon-nu-heter OCKSÅ är politiskt aktiv? Skulle inte det vara intressant? Vi vet varför de är där; för att locka unga kvinnliga röster - men tänk OM de är där... för att de kan något?
 
Nähä, vi kör på "oh la la" här. För det sammanfattar ju den första tanken som slår en när man ser dessa kvinnor (så är det för mig iallafall) men betyder det att man måste skriva det absolut första man kommer på? Jag ska egentligen inte klaga - det är inte direkt som att jag tänker igenom det jag skriver heller men det är inte heller mitt jobb att göra det. Ehm... Okej, jag är manusförfattare så det är det egentligen men... HÅLL KÄFT! Det är iallafall inte mitt jobb att bevaka Obamas och Romneys maktkamp för en av Sveriges största "nyhets"tidning.Oh la la.

 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter


Follow on Bloglovin

Aftonbladet, Amerika, Eva Longoria, Natalie Portman, Obama, Romney, Scarlett Johansson;
Ingen har kommenterat än bli den första!

Umeå Filmfestival är tillbaka! Igen!

I-landsproblem
 
...typ.
 

Ni vet att jag älskar dig Move men... jag har lite [ledande] frågor: Visst görs det massor med reklam för Move? Och alla vet vad "Move" är nu? För jag har en känsla av att det är exakt likadant som förra året.
 
Pressutskick ute? Posters? Lite sköna skvaller om nån film som kanske ska visas? Nånting? Det är lite drygt en månad kvar och jag vet ingenting trots att jag redan nu hänger på låset och vill släppas in NU. Nu vet vi enbart att det ska visas fotbollsfilm på festivalen och det är väldigt lätt att tro att det BARA kommer vara fotbollsfilm då. Så även om ni skulle teasa oss med att säga att det ska gå en svintråkig tjeckisk film om navelsvamp så skulle man ändå få en "jaha, dom visar annan film också!"-känsla.
 
Jag har aldrig gått på och skulle säkert gå vilse på House of Metal men jag vet ÄNDÅ när det är och man kan redan se vilka som är bokade till festivalen i mars 2013! På Moves hemsida är det inte mycket info att hämta och gudarna ska veta att inget är skrivet för att locka filmbesökare. Det står lite info och jag är säker (100% faktiskt) att filmquizet och att feministisk filmfastande Wanda Bendjellou kommer vara svinbra men hur är det med FILMERNA?
 
Jag vill skriva "det är inte för mycket begärt att få se ett program nu!" men jag vet att det faktiskt är det - trots att alla stora festivaler brukar vilja ha sålt sina biljetter långt innan festivalen börjar. Jag begär bara om att få kittlas lite med en eller två titlar! Jag har hört cirka tusen fler grejer om VAFF än om själva filmfestivalsdelen av Move...

Kom igen nu, se till att folk som inte är med i nån Facebookgrupp man i bästa fall kollar en gång får veta att det är på gång! Få oss filmälskare att drägla och spara pengar i tid så man har råd att se ALLT på festivalen (det är ändå SJUKT många fattiga filmintresserade studenter i våran fina studentstad). Överraska oss inte med en presskonferens EN DAG före festivalen som ni gjorde förra året.

Hemlighetsmakeri och exklusivitet var kanske ett coolt sätt att dra folk till ravepartyn på 90-talet men det funkar inte riktigt med en filmfestival. Se nu till att det inte blir som förra året då jag gick omkring ensam i ett mörkt Folkets Hus (seriöst: se till att tända upp Folkets Hus i år) mellan filmerna jag såg. Filmerna var jäkligt bra men ingen visste att de visades.
 
 
 
Känns som jag med detta inlägg gjort mer reklam än Move gjort...
 
 
 
Förra årets inlägg om Move:
Umeå Filmfestival är tillbaka!
Move
 

 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!

Eastwooding en svensk stol

I-landsproblem
 
Alla snackar om Clint Eastwoods tal till en tom stol där en osynlig President Obama (som bara republikaner kan se) sitter. "Haha! Gam'gubb'n snacka med en tom stol! Va' knasigt!" Nja, jag tycker det enda som var konstigt med det var att vi fick se en republikan visa upp en fantasiförmåga. När Will Ferrell gör stort sett samma sak i sin enmansföreställning You're Welcome America så vinner han priser istället.
 
 Det kallas "enmansshow".
 
Allt annat överskuggades i media eftersom vi bara bryr oss om Pale Rider tala inför en ack så pale publik eftersom han är den enda av talarna som vakterna på Spy Bar skulle släppa in utan att fråga vem han är. Men det fanns annat än spöket av en kändis som gjorde bort sig på det där konventet som var mycket värre... speciellt om man för ett ögonblick tror sig att vi svenskar skulle vara så himla mycket bättre än de "korkade amerikanarna". Så sätt dig ner i IKEA-stolen Sverige, jag har lite funderingar...
 
 
I pauserna spelades tuff rock för att visa att publikhavet av vita äldre kränkta män måste vara en hallucination, musik som Stevie Wonders Signed Sealed Delivered (för att han bokstavligt talat inte kan se att det bara är vita äldre kränkta män i publiken?) eller liveframträdande av gamla American Idol-stjärnan Taylor Hicks som framförde Taking It To The Streets för det är ju det Mitt Romney är känd för, hans street cred som är ungefär på samma nivå som när J.Lo sjöng Jenny from the Block.
Men hur skulle det se ut om du gjorde det, Sverige? Tja, när Reinfeldt skulle presentera regeringsförklaringen 2008 så gick han upp på scenen för snabbt då det visade sig att Moderaternas kulturpolitik inte dödat all kultur än då det skulle spelas musik först. Han fick stå där tyst och "kungahus-le" åt musik han inte vill höra innan han kunde börja tala om hur de ska dra ner på flum-kultur. Sen har inte något svenskt parti riktigt behövt dölja sin bleka publik eftersom du, Sverige, "inte tänkt på det" än.
 
 
En av många talare innan Mitt Romney var hans son Craig Romney. Stort sett det enda som uppmärksammades där var hur killen smackade medan han talade och var nära till tårar när han pratade om hur hans Joakim von Anka-rika pappa räddat dem från misären genom att födas med silversked i mun. Fint. Det var alltså med för att "förmänskliga" den så farligt robotliknande Mitt - de vill ju inte att någon ska missta honom för en bankomat som tar ditt kontokort när kontot är tomt. Men Craig började med att snacka lite spanska:
 
...då stödet från de latinamerikanske medborgarna är lika med noll eftersom Mitt skiter i dem eftersom de anses vara ett "problem" men deras röster tar han gärna emot. "Titta, min son pratar spanska! Wow, det är PRECIS som att svarta röstar på Obama pga hans hudfärg!".
Ja, det är lätt att skratta åt det men det är bäst du sitter kvar i stolen, Sverige. Grejen är att de KAN göra det. Du kan inte. Hur skulle det se ut om Fredrik Reinfeldts lilla rasist till son skulle ställa sig upp i talarstolen inför pappas tal och prata Samiska för att locka deras röster? Nä.
 
 
De plockar fram en annan framgångsrik republikansk talare: Amerikas före detta president! ...-s bror, Jeb Bush. Mycket talar för att republikanerna kommer satsa på honom som presidentkandidat 2016 (för ingen tror att Mitt Romney kommer 1.) vinna i år och 2.) om han gör det dumpar de honom 2016. Och eftersom amerikanare vilkorslöst älskar Bushkis så kommer de garanterat rösta på det även en tredje gång. Jeb klampar upp på scenen och säger att hans bror minsann höll Amerika säkert medan han satt i Vita Huset.
 
 
Ja, och alla de andra gångerna orkaner och grejer dök upp. Kul.
Är du så mycket bättre, Sverige? Nä. Det finns väl inte ett enda parti i det här landet (förutom Miljöpartiet) som inte låtsas att varje gång en ny ledare väljs in så ska hen sitta där i all framtid. "Partiet är säkert nu med X som ledare! Och så kommer det förbli!". Eloge till jänkarna igen för att faktiskt visar att de tänker framåt - trots att budskapet klingar "vi har fler idioter på lagret".
 
 
Amerikanarna vräker ur sig "AMERICA!" så ofta de kan och lyckas bygga upp världens största självförtroende. De säger det så ofta att det känns som om landet förvandlats till Being John Malcovich och krypt in i sitt eget hål och väl därinne kan de bara se sig själv säga "America. America America. America?"
I Sverige vågar vi knappt nämna ditt namn för några idioter har stulit dess innebörd - shalalala - så vi väljer att hellre säga saker som "vi i Alliansen" eller "vi rödgröna". Nä, det är bara ett gäng rikspuckon som inkluderar ALLA i sina tal - fast de vill exkludera en hel del av oss.
 
 
 
Så vad vill jag ha sagt, Sverige? Är amerikanarna bättre än oss och att vi skulle försöka bli lite mer som dom? Nä, jag menar bara att alla är idioter.
 
 

 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter


Follow on Bloglovin

Ingen har kommenterat än bli den första!