Hela jävla Umeås Filmfestival Move

I-landsproblem


För några dagar sedan skrev om Move och hur jag känner att de saknade marknadsföring och ja:, det är fortfarande ingen som vet vad "Move" är så här är en kort sammanfattning:
 
Det är ett samlingsnamn för 4 olika saker som ska rymmas under Folkets Bios tak i Oktober:
  • BRANSCHDAGAR där jeppar som jobbar med film träffas... så det har inget att göra med dig som bara vill ha en filmfestival och se film. Det behöver inte marknadsföras då de branchdagarna berör är inbjudna av arrangörerna.
  • VAFF (Västerbottens AmatörFilm Festival) som jag grundade 1995 är vad det låter som; amatörfilmare från länet har anmält filmer som visas GRATIS (sista anmälningsdag IDAG!). VAFF marknadsför sig själv genom att på ett tidigt stadie nå ut till skolor och filmare i jakten på amatörfilmer, sen sprids ordet via filmarnas vänner och familjer.
  • Tjugo5 som också lider av ett dåligt namn är en skolbiofestival där skolor bokar in sina elever för att se film och jag vet faktiskt inte om henom på gatan kan boka biljett till de visningarna (borde gå) men Tjugo5 marknadsför sig själv.
  • FILMFESTIVALEN där vi får se ett gäng sköna filmer som du aldrig skulle kunna få se på bio annars nu när vi lever i SF Bios terrorvälde. Som bioland är vi typ mer manipulerade än Kim Jong Uns befolkning så det är skönt att se att det finns annat. Här finns det ingen marknadsföring... typ.
Problemet är, i mina ögon, att när man ska nå ut med budskapet "vi har en ny filmfestival i stan!" så drunknar det i all information om ALLT annat på festivalen... som redan har sin publik och marknadsför sig själv. Slår vad om att jag tappade minst hälften av er läsare innan ni kom hit för att ni inte orkade läsa igenom alla andra grejer som Move måste visa upp.
 
Ser ni problemet?
 

 
 
Umeå vill ha en filmfestival. Men att dränka det under namnet "Move" hjälper inte. Så... hur kan de nå ut till folk så de vet att det faktiskt finns en, om liten, filmfestival i stan igen? Move är ett beställningsjobb från Umeå Kommun som vill ha en filmfestival i Umeå men tvingas bunta ihop det med massa andra saker som redan finns på de flesta stora festivalerna utan att de behöver kalla sig nåt korkat som får en att tro att det handlar om motion.
 
Sen gillar inte Kulturhuvudstadsåret 2014 att man kallar det "filmfestival" eftersom de vill att 2014 så ska vi få tillbaka den "riktiga" festivalen. Jag kan tycka att det är korkat ifall det leder till att ingen hittar den nu lilla filmfestival vi har för vem vill satsa pengar på den riktiga om Move inte drar folk till visningarna?
 
Vad sägs om att vi hjälper till där Move inte kan? Vad sägs om vi Umeåbor med omnejd börjar kalla det "Umeås Filmfestival"? Vi kan fortfarande kalla hela tillställningen "Move" som ett "hen"-namn som rymmer lite allt möjligt men när vi snackar om att gå och se film säger vi "jag ska på Umeås filmfestival", alternativt "Move, Umeås filmfestival".
 
Gå med i Moves Facebooksida HÄR och varje gång det dyker upp något ni gillar så dela det och/eller kommentera det. Shit, ifall ni ser något som verkar suga så säg det också! Ett "Umeås filmfestival hatar barn" är bättre än en skitlång programförklaring om att Move är skolbiobranchdagaramatörfilmfestivalmedfilmochseminarierochdethandlaromrörligbild.
 
Ni kan börja sprida att kortfilmen Herr Nyfikenheten och Katten som jag skrivit ska visas - efter att den varit och tävlat på Encounters – Short film and animation festival den 18-23 september i Bristol i den skönaste kategorin någonsin: "All Things Decay". Känns som om Cradle of Filth ska agera prisutdelare. Så går det när jag försöker skriva barnfilm...
 

Herr Nyfikenheten och Katten -teaser from HannaSofia on Vimeo.

 

 

bloglovin

Follow JanneFantastic on Twitter

Kommentera inlägget här:

 
Follow on Bloglovin